Geslaagde Kickoff met Martijn Bolkestein

Carin Prins, samen met Alexandra Beerens organisator van de avond, opende de avond en gaf een korte uitleg hoe de avond werd ingedeeld. "Het belangrijkste doel is dat we er energie van krijgen" meent Carin zodat veel mensen aanhaken om activiteiten te ondernemen voor de VVD en tot een succes te maken.

Het gezelschap bestond uit een combinatie van nieuwe jonge en nieuwe oudere leden die met verschillende redenen recent lid zijn geworden. De één wil zich inzetten op lokaal niveau, de ander geeft actief input voor het verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021. Kortom een divers gezelschap en even zo verschillende redenen om actief te worden. Tevens waren er vertegenwoordigers van de fracties Heemstede en Bloemendaal aanwezig, respectievelijk  Joan Brouwers en Albertine Zoetmulder. 

Na een voorstelronde was het de beurt aan Martijn zijn verhaal te doen. Hij gaf op zijn bekende duidelijke manier tekst en uitleg over de indeling van de VVD in afdelingen en netwerken. 

Daarna was er aandacht voor de werking van het regionale bestuur. Door zijn ervaring als lid van de Provinciale Staten gaf hij een inkijk hoe gecompliceerd dit ' netwerk ' in elkaar steekt. Wie heeft waar zeggenschap over, is het de gemeente of juist de provincie. Het blijkt een ingewikkelde puzzel te zijn.

Het opleidingsinstituut van de VVD, de Haya-van-Someren-stichting, kwam ook ter sprake. Martijn is een van de bevlogen trainers en het aanbod van trainingen is heel divers. Meer theoretisch of juist praktisch zoals een mediatraining. In de komende periode staan een aantal trainingen in de planning. We houden u op de hoogte.

Na de nodige vragen voor  Martijn en reacties van de overige aanwezigen was het de beurt aan Tomas Friedhoff  om het een ander te vertellen over de thematische netwerken die de VVD rijk is. Denk hierbij aan Liberaal Groen en Young Professionals. Voor een volledig overzicht kunt u terecht op de VVD website. Deze netwerken zijn interessant om je kennis te vergroten of om je expertise op een bepaald gebied met elkaar te delen.

Na afloop was er genoeg tijd om na te praten op het terras onder het genot een drankje en natuurlijk bitterballen. Zo'n avond smaakt naar meer.