Uitstekend resultaat Tweede Kamerverkiezingen in de gemeente Bloemendaal

De Tweede Kamerverkiezingen van woensdag 12 september jongstleden hebben tot een verschuiving in de stemverhoudingen geleid binnen de gemeente Bloemendaal. Na de prima resultaten voor de VVD bij de laatste twee verkiezingen voor de Tweede Kamer 2010 en de Provinciale Staten 2011 waren wij benieuwd hoe de kiezer in Bloemendaal nu zou kiezen. Zou de VVD het hoge niveau weten vast te houden?

Het lokale campagneteam heeft de nodige acties uitgevoerd: de VVD was aanwezig op de jaarmarkt in Bloemendaal en heeft folders verspreid op stations en in de winkelstraten. Ook vond op 4 september een verkiezingsbijeenkomst plaats in ons gemeentehuis met 2 zittende VVD-Tweede Kamerleden en een kandidaat-Tweede Kamerlid, allen vrouwen. In de gemeente Bloemendaal heeft de VVD een uitstekend resultaat geboekt en is het percentage VVD-stemmers van 39,7% naar 46,3% gegroeid!

Wij hebben dit resultaat voor u vergeleken met een aantal andere verkiezingen in de periode 2006 t/m 2009, zodat het resultaat in (historisch) perspectief kan worden geplaatst. De verdere verschuivingen zijn gelijk met het landelijke beeld. D66 en PvdA groeien, PVV, CDA en GL verliezen stemmen. Aan u kiezers onze dank voor uw stem en uw vertrouwen!

Peter Boeijink, fractievoorzitter