Een 'oude' belofte ingelost

Destijds, voor de fusie met Bloemendaal, heeft Bennebroek een bedrag van 425.000 euro gereserveerd ten behoeve van het treffen van onderhoudsrenovaties bij de sportvereniging BSM (Blijft Steeds Moedig) en de hockeyvereniging Mixed Hockeyclub Bennebroek. Omdat er al enige jaren geregeld wateroverlast door kwelwater werd ondervonden op de voetbalvelden was het spelen al snel niet altijd meer mogelijk, zelfs bij redelijke weersomstandigheden. Voor een fundamentele aanpak stonden twee mogelijkheden open: ophoging van het veld of het leggen van kunstgras.

De gemeenteraad heeft het voorstel van het college goedgekeurd om kunstgras aan te leggen ondanks dat deze optie duurder was. BSM is daarbij bereid het verschil in kosten tussen ophogen van het veld en het gebruik van kunstgras via een jaarlijkse huurverhoging zelf bij te dragen. Onze wethouder Tames Kokke heeft hiermee maatwerk geleverd, zoals ook in de sportnota “Sport op eigen benen” al was vastgesteld.

Vlak voor de raadsvergadering bereikte ons een mail van de voorzitter van BSM: "Het punt oplossing waterproblematiek voetbalvelden zal tot ons grote genoegen zonder beraadslaging in bliksemtempo n.l. als hamerstuk worden afgehandeld. Daar is de s.v. BSM enorm blij mee en om die reden zullen wij vanavond met een groep bestuurders en vrijwilligers in ons clubgebouw in Bennebroek bijeenkomen en de gemeenteraadsvergadering via het internet volgen. Zodra de hamerslag heeft geklonken zullen wij feestelijk het glas heffen op de gezondheid van onze gemeenteraadsleden en het college van B&W en die van onze 90-jarige vereniging natuurlijk.”

De VVD-fractie is heel blij met deze reactie en feliciteert BSM dan ook met hun nieuwe kunstgrasveld en met hun jubileum. Maar wij zijn ook heel trots op onze wethouder sportzaken Tames Kokke en de tot ieders tevredenheid gezamenlijk gevonden oplossing.

 

Martin van de Bunt en Frans Schuring
gemeenteraadsleden VVD