VVD zet vrijwilligers Projectgroep Toegankelijkheid Bloemendaal in het zonnetje.

Lijsttrekker Nico Heijink, Albertine Zoetmulder en Rolf Harder onderstreepten namens de Bloemendaalse VVD-gemeenteraadsfractie het belang van de enorme inzet van vrijwilligers op het gebied van toegankelijkheid. Zij zijn onmisbare partners voor de gemeente Bloemendaal in het kader van de onze collectieve bewustwording ten aanzien van goed toegankelijke gebouwen, winkelstraten en openbare ruimten. Nico Heijink: ”Zij brengen de adviezen gevraagd en ongevraagd uit, dat houdt ons allemaal scherp. Wij doen er alles aan hiermee zoveel mogelijk rekening te houden.”

Onlangs bracht de Projectgroep Toegankelijkheid nog een confronterend advies uit ten aanzien van het nieuwe gemeentehuis. Nico Heijink: “De inzet voor de nieuwbouw was een voor iedereen goed toegankelijk gebouw waar het goed toeven is. De projectgroep heeft in haar advies duidelijk aangegeven waar verbeteringen mogelijk zijn, daar zijn wij dan ook volop mee bezig.” Marlouk Alders namens de projectgroep: “Het is niet zo dat het gebouw niet toegankelijk is maar het kan op onderdelen beter. Het is een goede zaak dat we samen aan haalbare verbeteringen kunnen werken.”

Tijdens de twaalfde editie van de jaarlijkse VVD Noord-Holland Taartenactie trok de Statenfractie de hele provincie door om samen met lokale VVD-afdelingen vele vrijwilligers, ondernemers of professionals te verrassen met een VVD-taart. Hiermee wil de VVD haar waardering uiten naar mensen die zich vaak onvoorwaardelijk inzetten voor hun gemeenschap. Volgens de VVD N-H zijn juist deze mensen ontzettend belangrijk voor de veerkracht van een buurt, dorp of stad.



Op de foto van links naar rechts: Nico Heijink, Ellen Severijnse, Jerry Kramer, Cees Sieswerda, Marloek Alders, Cees Dedel en Albertine Zoetmulder-Sanders