Nieuwe strandambulance voor de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade

Het nieuwe reddingsvoertuig is na uitgebreid onderzoek gekozen. Ruud Cloeck: “Wij verwachten veel van dit nieuwe voertuig. De vorige ambulance kreeg steeds meer elektronische storingen waardoor de inzet in gevaar kwam. In dit voertuig zitten minder kwetsbare onderdelen waardoor de betrouwbaarheid toeneemt. Wij hopen er zeker 7 jaar mee vooruit te kunnen”.

De vrijwilligers van de VRB hebben de afgelopen weken keihard gewerkt de auto van een ‘straatversie’ om te bouwen tot een volwaardige ambulance. Voorzitter Cloeck: “Het is een ongelofelijke klus geweest. Toch is het goed dat wij dit zelf doen. Het bespaart de gemeente enorm veel kosten en helpt ons de auto goed te leren kennen. Wij weten nu exact hoe alles in elkaar zit en kunnen eventuele storingen razend snel verhelpen. Dat komt de betrouwbaarheid ten goede”.

Tevens waren de VVD raadsleden Peter Boeijink, Albertine Zoetmulder en Rolf Harder aanwezig bij de onthulling. Rolf Harder: “Vaak is het gemeentelijke beleid niet erg tastbaar voor ons als  raadsleden. Deze overdracht is daar een gezonde uitzondering op. Veiligheid op het strand is voor de VVD een kernwaarde en belangrijk onderdeel van ons verkiezingsprogramma. Wij hebben via een raadsbreed gesteunde motie de randvoorwaarden kunnen creëren voor deze nieuwe strandambulance. Wat geweldig om te zien dat door de inzet van het college van Burgemeester & Wethouders en vooral ook de vrijwilligers van de VRB het er ook echt van gekomen is. Daar kunnen wij allemaal trots op zijn!”.

In de komende weken wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van de ambulance. De eerste inzetten met het nieuwe voertuig zijn alweer geweest, er zullen er vast nog vele volgen voor uw en onze veiligheid.