Gemeenteraadsverkiezingen in aantocht (!) - algemene ledenvergadering (ALV1) VVD Heemstede-Bloemendaal op 28 MAART

Als u de uitslagen van de Tweede Kamer-verkiezingen deze week niet live met ons in Haarlem of Den Haag heb gevolgd, dan hebt u dat vast thuis gedaan: de climax van een verkiezingsstrijd die in decennia niet zo spannend is geweest!
We zijn trots op het harde werk dat er door het kabinet is verricht en op het resultaat van een campagne waaraan velen van ons zo actief hebben meegedaan.

 

 

Als Lokaal Netwerk moeten we verder en het oog nu al richten op de Gemeenteraadsverkiezingen die over twaalf maanden volgen. Zoals wij u al begin februari lieten weten (zie bijlage 1), zullen wij de voorbereidingen formeel starten met een ledenvergadering op 28 maart a.s. om 20.00h in het Wapen van Kennemerland (Stinkende Emmer) te Haarlem (inloop vanaf 19.45h).

 

 

AGENDA

  1. Opening
  2. Notulen ledenvergadering 7 december, mededelingen secretaris
  3. Afsluiting boekjaar 2016, begroting 2017
  4. Nieuwe structuur bestuur & aftreden meerdere leden (zie bijlage 1, onder deze email – wij komen graag in gesprek met kandidaten!) 
  1. Kaderstellend advies Gemeenteraadsverkiezingen 2018 (zie bijlage 2, onderaan deze email)
  1. Fractievoorzitters en Wethouders met u in discussie (Heleen Hooij, Eveline Stam, Nico Heijink, Martijn Bolkestein) 
  1. Rondvraag en sluiting (borrel aansluitend)

 

 

Met de punten 5 en 6 als voornaamste onderdelen van de agenda, zullen gemeentepolitiek en –verkiezingen alle aandacht krijgen. Wij zoeken de discussie met u graag op en zien er naar uit u op de 28e te ontmoeten!


Met hartelijke groet en namens uw bestuur,
 
Rob Scholte
Voorzitter Netwerk Heemstede-Bloemendaal

 

 

PS: inmiddels is bekend dat ook Sander van Rij, onze secretaris, zich kandidaat wil stellen voor de gemeenteraad en daardoor op de 28e maart zal aftreden. Ik feliciteer Sander met zijn beslissing en zal voorstellen om de rol van secretaris zelf voor een aantal maanden ad interim waar te nemen.

 

Bijlage 1: Tekst email d.d. 9 februari j.l.

 

Hoewel uw aandacht zich waarschijnlijk vooral op de Tweede Kamer-verkiezingen van 15 maart richt, zijn wij als bestuur al druk bezig met de voorbereidingen voor de Gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Wat wordt ons programma voor die verkiezingen? Hoeveel kandidaten willen wij op onze lijst zetten? Willen wij de lijsttrekker en -duwer(s) apart benoemen? Sommige van deze vragen vallen onder het Kaderstellend Advies dat wij op 28 maart (algemene ledenvergadering) met u willen besluiten. Houdt u die datum a.u.b. in uw agenda vast.
 
Wij zijn intussen ook hard op zoek naar leden voor onze gemeenteraden in Heemstede en BloemendaalWeet u nog iemand? Ook als de persoon (nog) geen lid is, maar wel uit het juiste (liberale) hout is gesneden, zijn wij zeer geïnteresseerd!

 

 

We hebben ook goed nieuws: drie leden van ons bestuur – Annemieke Kwaaitaal, Ems Post en Catascha  Houben – hebben besloten zich voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 kandidaat te stellen. Zij zullen daarom op 28 maart a.s. (reglementair) aftreden. Ook Eelke van Tienhoven zal op dezelfde datum aftreden, om privé-redenen (tijd/werk) helaas.
 
Deze nieuwe vacatures openen ook nieuwe kansen! Weet u nog iemand of hebt u zelf interesse?

 

 

Ook zullen wij de ledenvergadering van 28 maart voorstellen het bestuur van de bestaande negen leden naar zeven leden te verkleinen:

 

 

In dit voorstel bestaan er dus twee vacatures. De formele kandidaatstellingsprocedure zullen wij begin maart starten, maar wij willen u reeds nu in de gelegenheid stellen om met ons mee te denken. Reacties en namen zijn welkom!

 

 

Bijlage 2: Concept kaderstellend advies