Buitenplaats moet geen binnenplaats worden.

Eén van die locaties is die van het tuincentrum tussen Aerdenhout en Vogelenzang aan de Vogelenzangseweg. Daar zit sinds een aantal jaren ook het slowfood-restaurant ‘Buitenplaats Plantage’.

Als we niet oppassen, verrijst waar nu nog een tuincentrum is straks een kleine woonwijk met 13 extra huizen. De VVD is daar tegen. We zullen een amendement indienen om de voorgestelde uitvoeringsparagraaf aan te passen en niet door te gaan met planvorming in deze richting.

VVD Bloemendaal maak zich er sterk voor dat onze gemeente zijn karakter behoudt. Dat karakter bestaat voor een belangrijk deel uit ons cultureel erfgoed en veel natuur. Op deze plaats aan de Vogelenzangseweg gaan de duinen over in bollenvelden en het vlakkere achterland. Wij willen hier het open, wijdse karakter en deze rust behouden. Eventuele vervanging van het tuincentrum door woningen zal dus in verhouding moeten staan met de omgeving en met de omliggende bebouwing. We denken daarbij aan royale, open kavels met daarop wellicht vier of vijf huizen.


Martijn Bolkestein

fractievoorzitter VVD Bloemendaal