Carla Meyer-Wortelboer

Sinds kort zit ik in de fractie van de VVD Bloemendaal en ben ik actief als kersvers gemeenteraadslid. Dat is een mooie positie om onze politieke idealen concreet te maken. In de afgelopen jaren heb ik als inwoner en VVD lid langs de zijlijn kennis genomen van de bestuurlijke ophef in onze gemeente. Voor mij een reden om nu op te staan en actief te worden: de gemeente heeft verfrissend elan nodig zonder alles overhoop te gooien. De vorige raad heeft daartoe al goede stappen gezet. Dat is een mooi vertrekpunt om op voort te bouwen en in deze periode het verschil te gaan maken. Het is mij veel waard om de gemeente en haar inwoners te kunnen brengen wat ze verlangen: fijn wonen en een goed bestuur. Daar maak ik mij hard voor.

 

Ik heb een groot lokaal hart, temeer omdat ik hier ben opgegroeid en actief ben geweest in zowel de gemeenschap als in de ambtelijke organisatie. Ik heb een nuchtere kijk op zaak en mensen, maar ben ook waardengedreven. Vanuit mijn professie planologie ben ik altijd al betrokken geweest bij de publieke zaak. Ik ben een teamplayer en houd van 'keep it simple, keep it straight'. Ik ben ontspannen en relativerend, maar niet gemakzuchtig, soms assertief waar nodig.

 

Bij de VVD Bloemendaal voel ik mij thuis: er is onder de leden, in het bestuur en in onze fractie alle ruimte voor intellectuele creativiteit, meningsverschil en vernieuwende energie. En onder de (oud) leden is er veel ervaring en (eigen) wijsheid. Daar geniet ik van en is een opsteker om de liberale politiek levend te houden. 

 

Ik ben positief over de toekomst: meer dan ik had verwacht ontmoet ik nu al velen die zich ook willen inzetten voor een stabiel en gedegen bestuur. En gedoe? Ach, dat heb je in elk bestuur, niets menselijks is ons vreemd. In de politiek wordt het onnodig uitvergroot. Laten we allemaal over onze eigen schaduw heen stappen. Bloemendaal is het waard.